Bijbeldebat 29 november

Mooi om de jonge traditie voort te zetten: het volgende Bijbeldebat aan de PThU zal zijn op woensdag 29 november. Dan gaan Jaap Dekker, hoogleraar Bijbelonderzoek aan de Theologische Universiteit Utrecht, en Marco Visser, onze onderzoeker Bijbelse Theologie aan de PThU, met elkaar in debat over de verhouding van de Hebreeuwse Bijbel en het Nieuwe Testament. Save the date!

Theologentafel: nieuwe data!

Er komt weer een nieuwe reeks Theologentafels aan! De Theologentafels van afgelopen jaar waren, met dank aan de inbreng van Mirjam Elbers, een succes. We zijn dan ook blij dat we nu een nieuwe reeks kunnen aankondigen. Zet de volgende data daarom alvast met potlood in de agenda: 27 november, 29 januari en 15 april. Info over de invulling volgt!

Podcast live 'Uittocht' in Donner

Een mooie middag in Rotterdam: Barbara de Groot en Ad van Nieuwpoort in gesprek over het theologische werk van Huub Oosterhuis in boekhandel Donner. Zie hieronder om het gesprek terug te kijken.

Online leesgroep Miskotte

In oktober vindt een doorstart plaats van de online groep die teksten bespreekt van K.H. Miskotte. Zie hieronder voor meer informatie.

Vrijdag 15 september: live podcast over 'Uittocht'

Op vrijdag 15 september gaat onze Podcast weer live in Donner Rotterdam. Barbara de Groot gaat vanaf 16.00 uur in Donner in gesprek met schrijver en theoloog Ad van Nieuwpoort over zijn boekje 'Uittocht' over Huub Oosterhuis.

Cursus 'Bijbel op school' voor docenten

Ook dit seizoen organiseren wij een cursus Bijbel & godsdienstonderwijs voor docenten godsdienst en levensbeschouwing in het voortgezet onderwijs. Een viertal woensdagen (middag en avond) tussen november en juli. Deze serie zal gaan over ‘wonderverhalen’ uit het Nieuwe Testament en de vertaalslag naar de leefwereld van jongeren.

Bijbeldebat 27 september: hoe lees je de Bijbel?

Save the date: 27 september. Wij organiseren met Voetius het Bijbeldebat ‘Hoe lees je de Bijbel: historisch boek of literatuur?’ tussen Ad van Nieuwpoort en Marjo Korpel

Een boek van Wim de Leeuw

Een aanrader: ‘En het Woord Gods kwam tot Wim. De route naar Bijbels Bijbellezen’, door Wim de Leeuw. Verkrijgbaar via de link in dit artikel. 

Theologentafel 28 augustus

Save the date: 28 augustus! Er vindt dan weer een nieuwe editie van de Theologentafel plaats. Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Theologentafel op 5 juni

De volgende editie van de Theologentafel, over religiekritiek in Deuteronomium 32 en 2 Samuël 6, vindt plaats op maandag 5 juni 

Barthianum op 16 mei

Op dinsdag 16 mei vindt de jaarlijkse studiedag over Karl Barth plaats, die De Nieuwe Bijbelschool samen met de PThU organiseert. 

Exclusief en/of inclusief?

Op vrijdag 12 mei organiseert de Monshouwerstichting een studiedag in Ede: is het bijbelse geloof een exclusieve of inclusieve aangelegenheid? 

Breukelman studiedag

Op vrijdag 14 april is de volgende studiedag rond het werk van Frans Breukelman in het Friese Stiens.

Miskotte Leeskring

Voor studenten organiseren wij aan de PThU een leeskring rond het boek ‘Als de goden zwijgen’ van K.H. Miskotte.

Bijbeldebat (2)

Op woensdag 22 februari organiseerden we samen met de Protestantse Theologische Universiteit het Bijbeldebat over de vraag wat schepping eigenlijk is. Hoe lees je Genesis 1? 

Podcast Live op 17 maart

Op vrijdag 17 maart om 14:00 uur nemen we onze Podcast op in boekhandel Donner aan de Coolsingel in Rotterdam.

Bijbeldebat

‘En God zag dat het goed was?’
Op woensdag 22 februari organiseren we samen met de PThU Het Bijbeldebat over Genesis 1.

Oude bronnen nieuwe tijden: nu aanmelden

Hoe spreken de bijbelse teksten in onze actualiteit?

Uit het klooster

‘De rauwe, ongekookte twijfel en radeloosheid die uit de nachtelijke psalmen omhoog kolken, ik herken ze. Evenals de hoop.’

Theologentafel

Maandag 16 januari is weer onze Theologentafel! Heel welkom.