Theologentafel 29 januari

 
De vorige Theologentafel in november kon niet doorgaan, waardoor het thema is doorgeschoven: Werner Pieterse zal het gesprek leiden over het bijbels-theologische thema van de onvruchtbaarheid van de aartsmoeders.

“De onvruchtbare vrouw als vervulling van profetie en bevrijding. Sarah, Rachel, Hannah, de vrouw van Manoach… Maria. Een bijbels spoor van hoop tegen alle doodlopende sporen van onze wereld in. Zo schrijft o.a. Karel Deurloo erover in zijn Kleine Bijbelse Theologie. Weinig bevrijdends aan, aldus de Amerikaanse Bijbelse theoloog Cheryl Exum. Al deze vrouwen staan al eeuwen ten dienste van mannelijke dromen en vrees. Al in de tekst krijgen ze als ‘fragmented women’ in de marge van het mannenverhaal hun plaats toegewezen.”
Een confrontatie van verschillende manieren van lezen. Heel welkom!
De bijeenkomst zal plaatsvinden in de Thomaskerk in Amsterdam. Het programma ziet er die avond als volgt uit:
18.00 uur - inloop
18.30 uur - een gezamenlijke maaltijd
19.30 uur - inleiding en gesprek
21.30 uur - afsluiting
De kosten bedragen om en nabij EUR 20,- voor de maaltijd inclusief een glas wijn of fris. Het is ook mogelijk om na de maaltijd aan te schuiven om 19.30 uur; vermeld dat dan even in je aanmelding. En stuur de uitnodiging vooral door naar je medetheologen!
Aanmelden kan tot uiterlijk 25 januari.
Meld je aan bij via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..